Fudbalski savez Bosne i Hercegovine morat će što prije odabrati novog selektora Zmajeva i zbog administrativnih razloga.

Naime, zbog prijateljske utakmice protiv Engleske u Newcastleu, kako piše Reprezentacija.ba novi selektor morat će na predati zahtjev za vizu za Veliku Britaniju.

BiH u Engleskoj gostuje 3. juna, a rok za odgovor na zahtjev najviše traje 60 dana prema britanskim zakonima.

Saznajemo kako su članovi delegacije naše reprezentacije i saveza već pokrenuli ovaj proces, ili će to uraditi narednih dana.

Savi Miloševiću, nekadašnjem fudbalskom reprezentativcu Srbije, ugovor sa FSBiH istekao je nakon poraza od Ukrajine u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Iz FSBiH još nisu donijeli odluku o tome hoće li Miloševiću biti ponuđen novi ugovor ili ćemo u potragu za njegovim nasljednikom.

– Činjenica je da je selektoru Miloševiću istekao ugovor. U narednim danima ćemo s njim imati sastanak i razgovarati na temu svega što se desilo, a onda kako vidi budućnost reprezentacije, pogotovo u godini kada nas očekuje osam top utakmica.

Razgovarat ćemo da vidimo i njegove ciljeve. Reći ćemo s naše strane kako vidimo razvoj reprezentacije – kazao je nedavno Vico Zeljković, predsjednik FSBiH, za N1 televiziju, naglasivši tada da pored rezultatskih neuspjeha nije sve tako crno i da možemo biti optimistični “jer se u reprezentaciji pojavila grupa mladih igrača koji su sazreli”.

(Faktor)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime