trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Prije tri godine, austrijski fudbaleri Dejan Ljubičić (23) i Daniel Sudar (23) bili su akteri incidenta kada su bocama gađali džamiju u Kiseljaku.

Nakon pomenutih dešavanja pomenuti fudbaleri su uputili izvinjenje, a u junu ove godine počelo je suđenje za pomenuti incident.

Opštinski sud u Kiseljaku je presudio da su krivi te da oba fudbalera moraju platiti kaznu od 1000,00 KM ili će završiti u zatvoru deset dana.

Prošle godine fudbaleri su malo promijenili ploču pa su u nekim izjava mislili da je u pitanju pekara, a ne džamija.

“Ludost, poštujem svaku religiju. Odrastao sam s mnogim muslimanima, sada imam mnogo prijatelja među njima. Kao kršćanin, poštujem svaku religiju”, rekao je tada Ljubičić koji je tvrdio da nije znao da gađa džamiju.

“Znam da to izgleda glupo. S prijateljem sam tražio pekaru, željeli smo nešto pojesti. Iskreno, nisam shvatio da je to džamija, bilo je mračno”, objasnio je tom prilikom.

Dejan ljubičić je ovo ljeto ostvario transfer ru Njemačku u ekipu Kolna, nakon dobrih partija u dresu Rapida, gdje je zaslužio i poziv na širi spisak reprzentacije Austrije, a za U21 tim ove zemlje skupio je 12 nastupa.

Sa druge strane Daniel Sudar ima mnogo slabiju karijeru. Igrao je većinom u austrijskim niželigašima, a posljednji klub mu je bio Zlatibor u Srbiji. U julu je postao slobodan igrač, tako da još uvijek čeka ime novog kluba.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here