Njemački novinar Christian Falk razgovarao je sa najpoznatijim svjetskim guruom za transfere Fabriziom Romanom, kojem je pojasnio da Bayern ima namjeru angažovati Floriana Wirtza iz Bayer Leverkusena 2023. godine.

Wirtz je najveći talenat u Bundesligi, a igra već svoju treću sezonu u seniorima Leverkusena iako ima samo 18 godina. Navodno je Hasan Salihamidžić na sebe preuzeo zadatak da Wirtza dovede u Bayern kad bude vrijeme za to, te je obavio razgovore sa njim, a plan je da se transfer realizuje na ljeto 2023. godine.

Wirtz je zainteresovan da dođe u Bayern, a klub ne želi propustiti još jednog velikog njemačkog talenta, kao što je bio slučaj sa Kai Havertzom, koji je “pobjegao” u Chelsea. Wirtz je još veći talenat od njega, a Brazzo je Bayernu već zagarantovao nekoliko velikih imena za budućnost, poput Alphonsa Daviesa te Jamala Musiale. Sa Wirtzom, Brazzo bi osigurao da Bayern bude dominantan evropskim i svjetskim fudbalom, a Salihamidžić bi praktično postao historijska ličnost u klubu i nakon okončanja igračke karijere.

(sport1.oslobodjenje.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here