Amer Gojak se ovo ljeto vratio u Dinamo nakon posudbe u Torinu. U početku sezone nije bio u prvim planovima trenera Damira Krznara o čemu su hrvatski mediji nekoliko puta pisali kritikujući trenera Dinama da Gojakove kvalitete koristi samo onda kada “zagusti”.

Nekadašnji kapiten svih mladih selekcija BiH je kod Peteva u prvih 11, jedan je od igrača sa najvećom “kilometražom” na utakmici u oba pravca, koji uz to preuzima na sebe odgovornost, te rizikuje u kreativi čak i ako to donosi lošije brojke u statističkim izvještajima nego što to donosi “ziheraška” igra, pa su se hrvatski mediji pitali zašto ne igra više za Dinamo.

Kako sezona odmiče čini se da Krznar sve više računa na Gojaka koji se polako vraća u svoju prepoznatljivu formu.

“Trener Krznar je posljednjih sedmica dobio i Amera Gojaka. Reprezentativac BiH dobio bi priliku tek u ponekom susretu, ali je bio bez pravog kontinuiteta. I takav je pokazivao volju i htijenje” pišu između ostalog na 24sata.hr i dodaju kako je bio prvi sastav Dinama bio nezamisliv bez našeg reprezentativca dok su nizali uspjehe u Europi:

“Amer Gojak je protiv Gorice odradio važnu rolu u sredini terena, ”giljao” u oba smjera, te svakim danom počinje sve više ličiti na igrača bez kojeg Nenad Bjelica nije mogao ni zamisliti početni sastav Dinama. I to su dobre vijesti, Dinamo treba ”starog” Gojaka, radnika i ratnika u sredini terena. Uostalom, Gojak je za Modre u Evropi već zabijao Anderlechtu, Spartak Trnavi, Rosenborgu, Ferencvarosu, Cluju…”

Gojak je u ovoj sezoni odigrao 16 utakmica za Dinamo na kojima je postigao jedan gol.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here