Hrvatski reprezentativac i napadač Hoffenheima Andrej Kramarić (32) dao je kratak intervju za službenu klupsku stranicu.

Kramarića su pitali o Hrvatskoj, Hrvatima, hrani, Luki Modriću i vaterpolu, u kojem su hrvatski reprezentativci ove sedmice osvojili srebro na Europskom prvenstvu održanom u Zagrebu i Dubrovniku.

Među ostalim, Kramarić je rekao kako je hrvatska “obala prekrasna, voda čista, a gradovi također lijepi” pa zaključio: “Nije ni čudo da je dio serije Igra prijestolja sniman u Hrvatskoj. Za mene, to je najljepša država na svijetu.” Na tvrdnju da u Hrvatskoj non-stop sja sunce, Kramarić je odgovorio:

“Bilo bi lijepo, ali nažalost nije istinito. Zimi zna biti kišovito i prohladno. Srećom, ne tako jako kao u Njemačkoj. Kada ljeti dođu turisti, moja država pokaže svoju najbolju stranu. Baš moraš imati peha da te zadesi loše vrijeme.”

Voditelj intervjua izjavio je kako su Hrvati izuzetno gostoljubivi. “Imamo drugačiji mentalitet. Svi su opušteni i vole život. U Hrvatskoj je OK ne shvaćati sve preozbiljno. U Hrvatskoj nikada niste sami. Ljudi su prijateljski raspoloženi, uvijek postoji osjećaj zajednice. Ponekad se okupimo i na piću”, rekao je Kramarić i nasmijao se.

Voditelj je utvrdio kako Hrvatska nije organizirana poput Njemačke. “Otkako smo ušli u Europsku uniju, sve je malo organiziranije. Prije je to, u usporedbi s Njemačkom, bio drugi svijet. Sve je bilo opuštenije. Naravno, to ima pozitivne strane, ali i nekoliko negativnih. Poboljšali smo se u smislu da smo uveli više reda u svakodnevne živote”, odgovorio je Kramarić.

Sugovornik je potom izjavio kako Hrvatska ima najbolje “ćevapčiće”. “Ćevapčići nigdje nisu tako dobri, no jednako su ukusni u Bosni i Hercegovini te Srbiji. Nažalost, njemački restorani se ne mogu uspoređivati. Kušao sam hrvatska jela u Njemačkoj, ali nisam pronašao restoran koji se može uspoređivati s originalnim jelima u mojoj zemlji”, rekao je Kramarić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime