Iako je na pragu pete decenije života, Zlatan Ibrahimović ne pokazuje znake da bi uskoro mogao okončati profesionalnu karijeru.

Šveđanin sa pet pogodaka ove sezone u Seriji A daje određeni doprinos Milanu koji se bori za titulu, prvu od 2007. godine.

U razgovoru za GuardianIbrahimović otkriva da se nosi sa velikim bolovima, ali i da ga pokreće adrenalin.

“Budim sam se s bolovima u cijelom tijelu, ali dok god imam ciljeve, dok god ima adrenalina, nastavljam dalje. Znam da idem prema nečemu dobrom, moram nastaviti raditi kako bih ostao na vrhu. Nastavit ću to raditi dok god mogu, ne želim žaliti ako odem u penziju. Ne želim za nekoliko godina reći da sam mogao nastaviti jer sam se osjećao dobro. Bolje je biti u potpunosti ‘gotov’ i reći da ne mogu više nastaviti ovo raditi. Međutim, ja još uvijek mogu i radim to.”

“Ugovori i slava nisu važni, nije mi to potrebno. Adrenalin me pokreće iako svako jutro osjećam bolove u tijelu. Dva fana više vas neće izliječiti, kao ni više novca i pažnje. Liječi vas adrenalin. Nemam problem tim što osjećam bol, patnja mi je poput doručka. No, mnogi ljudi ne razumiju patnju jer nove generacije trebaju raditi malo da bi dobile priznanje. Prethodne generacije su morale raditi mnogo da bi dobile malo. Ponosan sam što pripadam staroj generaciji”, kazao je ibrahimović.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here