U sedmom kolu najbolje lige Slovenije za juniore, ekipa Radomlja koju sa klupe predvodi mladi trener bh. porijekla Erik Merdanović razbila je vršnjake iz Murske Sobote, ekipu Muru rezultatom 5:1.

Među strijelce za Radomlje ponovo se je upisao Ismir Nadarević, koji je postigao pogodak u 70. minuti, a učestovao je u svim akcijama za pogotke, te za treći pogodak upisao asistenciju i najzaslužniji je bio za dosuđeni penal u 36. minuti.

18-godišnji Nadarević je prošlo kolo debitovao za Radomlje i odmah postigao pogodak i upisao asistenciju, te sada nakon dvije odigrane utakmice ima dva postignuta pogotka i dvije asistencije.

Talentovani Nadarević sjajno se je snašao u Sloveniji i za svoje igre od nogometnih stručnjaka dobija samo pohvale.

Treba napomenuti da su za ekipu Radomlja pored Nadarevića koji je sin našeg bivšeg reprezentativca Safeta, odigrala još dva bh. internacionalca Edvin Krupić i Anel Zulić, koja su dobila poziv u reprezentaciju Slovenije U18 za prijateljski susret protiv Srbije.

Nadamo se da će Ismir Nadarević nastaviti sa dobrim igrama i skrenuti pažnju na sebe selektora naše juniorske reprezentacije.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here