Zdravstveno stanje Michaela Schumachera (52), legendarnog vozača formule 1, već godinama se čuva u najvećoj tajnosti. Sedmerostruki svjetski prvak nastradao je na skijanju krajem 2013. godine, a javnost još uvijek nema službenu informaciju o njegovu stanju.

Porodica se odlučila za potpunu izolaciju od medija, no neke mu bliske osobe imaju prilike dolaziti u posjetu pa se iz njihovih izjava može dobiti barem gruba slika o Schumacheru.

A jedan od njih je bivši vozač Formule 1 Philippe Streiff (66). Francuz je ranije posjećivao Schumachera dok je bio na intenzivnoj njezi u bolnici u Grenobleu, a ovih je dana rekao nešto što je izazvalo brojne reakcije.

“Michael Schumacher je u krevetu u teškom stanju. Čini se da je izgubio mnogo kilograma”, rekao je Streiff, a zatim prilično bezosjećajno dodao:

“Ne znam zašto neko drži muža ili oca u takvom stanju…”

Streiffove izjave očito idu na adresu Corinne Schumacher koja se svim snagama bori za zdravlje svog supruga. No, ove su riječi izazvale su brojne komentare, posebno na društvenim mrežama u Francuskoj. Za razumijevanje konteksta izjava treba napomenuti da je Streiff 1989. nastradao na testiranju i ostao prikovan za kolica.

Inače, dokumentarac o životu i karijeri sedmerostrukoga svjetskog prvaka u formuli 1 Michaela Schumachera Netflix će objaviti 15. septembra, a nedavno su pustili i prve isječke u kojima se pojavljuju vozačev otac, supruga, djeca, brat, Sebastian Vettel, David Coulthard i Bernie Ecclestone. Možda ćemo nakon toga znati više detalja o legendi automobilizma.

(raport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime