Fudbalska selekcija BiH je iza 15,00 sati otputovala za Kazahstan gdje će igrati kvalifikacioni meč za SP protiv domaće selekcije, a čak šest naših reprezentativaca nije dobilo vizu i nije otputovalo u ovu državu.

Selektor Ivajlo Petev je pred sami polazak sa sarajevskog aerodroma govorio o ogromnim problemima sa igračkim kadrom.

“Ne mogu vam to objasniti, jer je to meni nemoguće. Ne možemo ništa promijeniti. Nećemo se žaliti i idemo još jače. Nisam spavao, ali ne biste ni vi da ste na mom mjestu. Ipak, mi moramo ići tamo i odraditi šta trebamo. Nije baš jednostavno i šest igrača nije malo. Imamo i mnogo povrijeđenih. Preko 10 igrača nam nedostaje”, kazao je Petev i dodao:

“Imamo još tri dana do utakmice. Čeka nas dug let, a imat ćemo treninge narednih dana. Imamo nekoliko varijanti za ovaj susret i vjerujem u naše momke.”

Podsjećanja radi, Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize za ulazak u Kazahstan i Petev neće moći računati na njih.

Spomenuti igrači će najvjerovatnije u subotu krenuti za Ukrajinu, s obzirom da Zmajevi 12. oktobra gostuju ovoj selekciji u okviru grupe D kvalifikacija za SP 2022.

(reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here