Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć poslije ponoći, po lokalnom vremenu, stigla je u Nur Sultan, gdje će u subotu od 15 sati igrati meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Kazahstana. 

Zmajevi su na daleki put (let trajao više od pet sati) krenuli desetkovani.

Osim velikog broja povrijeđenih igrača i suspendovanih, među kojima su Miralem Pjanić, Rade Krunić, Dennis Hadžikadunić, Siniša Saničanin, Mario Vrančić…, šesterica igrača nisu dobili vize za ulazak u ovu zemlju: Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović.

U međuvremenu, vize su naknadno dobili Nalić i Gazibegović, koji bi se u petak trebali priključiti saigračima u Nur Sultanu. Sa njima dvojicom selektor Ivaylo Petev na raspolaganju će imati 21 igrača (18 fudbalera i trojicu golmana).

To je u mnogome smanjilo manevar kada je u pitanju formacija, ali i startna postava.

Ukoliko Petev ostane dosljedan i odluči se za sistem sa trojicom centralnih bekova, ispred golmana Šehića bit će jedina trojica stopera na koje može računati – Ahmedhodžić, Kovačević i Jovičić.

S druge strane, ukoliko budemo igrali sa četiri igrača u zadnjoj liniju, na klupi bi ostao Jovičić, dok bi po bokovima zaigrali Kolašinac (lijevo) i Gazibegović ili Stevanović (desno).

U tom slučaju na sredini terena vjerovatno će igrati Hadžiahmetović, Cimirot i Gojak, a Džeki bi društvo u vrhu napada trebao praviti Menalo (Nalić) i Demirović.

Ukoliko budemo igrali sa trojicom u zadnjoj liniji, mjesto na bokovima trebali bi zauzeti Kolašinac i Stevanović, a u tom slučaju, uz trojicu spomenutih veznjaka, najbliži protivničkom golu bili bi Džeko i Demirović.

Opcija 1: Šehić, Kolašinac, Kovačević (Jovičić), Ahmedhodžić, Gazibegović (Stevanović), Hadžiahmetović, Cimirot, Gojak, Menalo (Nalić), Demirović, Džeko.

Opcija 2: Šehić, Kolašinac, Kovačević, Jovičić, Ahmedhodžić, Stevanović, Hadžiahmetović, Cimirot, Gojak (Nalić), Demirović, Džeko.

Meč na Astana Areni u Nur Sultanu igra se u subotu od 15 sati, uz direktan TV prijenos na Novoj BH.

Zmajevi na koje može računati Petev u Kazahstanu

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

Odbrana: Branimir Cipetić, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Anel Ahmedhodžić, Adnan Kovačević, Aleksandar Jovičić, Ajdin Nukić, Jusuf Gazibegović

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Miroslav Stevanović, Almedin Ziljkić, Adi Nalić

Napad: Edin Džeko, Luka Menalo, Ermedin Demirović i Smail Prevljak

(faktor)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here