Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev govorio je na konferenciji za medije uoči meča sa Kostarikom.

Selektor je odgovorio na pitanje da li će biti velikih promjena u sastavu i kojim igračima će dati priliku sutra.

“Sutra protiv Kostarike imamo prijateljsku utakmicu i dat ćemo priliku svim igračima da vidim kako mogu odgovoriti na različite momente u utakmici. Puno mi znači da ih upoznam i ovi igrači i koji nisu igrali protiv Finske dobit će priliku”, rekao je Petev i osvrnuo se na utakmicu sa Finskom:

“Zadovoljan sam pristupom igrača i ponašanjem. Svjestan sam da grešaka postoji, jedini ne griješe oni koji ne igraju. Ipak, mislim da je bila dobra emocija, svi su išli na pobjedu, bilo je dobrih momenata i to je temelj koji treba graditi. Nisam zadovoljan naivnim golovima i to je jedino”.

Petev kaže kako su Zmajevi odigrali ofanzivno u Finskoj i da je teško mijenjati formaciju.

“Mislim da nismo igrali defanzivno do sada. I po statistici smo bili bolji u svemu. Što se tiče formacije, to nije jednostavno i lako, mijenjati je. Ljudi koji razumiju ovaj posao će biti na mojoj strani. Ako mi mijenjamo formaciju, moramo naći vremena da duže vježbamo to”kaže selektor i dodaje:

“Jednom sam već izjavio šta može biti naša najjača snaga. Dali smo neki impuls i napredovali u tome. Bitno mi je jako puno stvari da je ispunjeno, svaka čast igračima na tome. Radit ćemo da sutra budemo bolji”.

Selektor Zmajeva se osvrnuo i na pritisak u reprezentaciji, ali i slabiju partiju igrača u odbrani protiv Finske.

“Pritisak uvijek postoji, Finska je bila bitna, a sada je Kostarika. Ne biram utakmice i idemo uvijek da pobijedimo. To je uvijek u mojoj glavi. Momci će sigurno to ispoštovati. Insistirat ćemo na to da kao ekipa poboljšamo igru u odbrani. Ne možemo samo igrače u odbrani kriviti, nije fer. Svaki od naših 11 igrača, moramo raditi kao jedan i na tome ćemo insistirati”.

Na pitanje kakav rasplet u grupi D kvalifikacija očekuje, u svjetlu dva remija na startu, Petev je odgovorio:

“Francuska je svjetski prvak i nemamo šta o njima pričati. Bit će teška borba jer je takva grupa”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime