A reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je na Grbavici poražena od Francuske minimalnim rezultatom 1:0. Zmajevi su se pokazali u jako dobro svjetlu, propustili nekoliko dobrih situacija, a reprezentativcima se po povratku u hotel obratio selektor Ivaylo Petev (45) koji nije krio emocije:

„Prije svega želim da vam kažem da sam ponosan na vas i da mi je zadovoljstvo što sam vas upoznao. Čast mi je bilo raditi s vama i zaista još jednom ponavljam da sam ponosan kako ste igrali i kako ste se ponašali od početka priprema pa sve do sada. Imamo temelj i moramo nastaviti dalje raditi i napredovati. Večeras nam je malo falilo pa da osvojimo bod ili više. Želim vam puno sreće u vašim klubovima i tu sam za vas kad god vam zatrebam. Moramo nastaviti raditi i biće dobro.“

Uz poštovanje distance zbog pozitivnog testa na korona virus selektor se oprostio od igrača, a potom je nastavio s analizom susreta sa Francuzima.

„Nisam se osjećao dobro gledajući utakmicu na TV-u. Bilo mi je čudno što nisam na stadionu i što nemam direktan kontakt sa igračima. Nikad ne znate šta vas čeka u životu pa sam i ja prvi put komunicirao sa saradnicima telefonski. Ovdje smo bar svi bili u hotelu pa smo koristili druge načina rada. Zaista nemam šta reći za momke osim da sam ponosan na njih ali i na stručni štab. Hvala im na požrtvovanosti i posvećenosti, ispunili su zadatke, borili se, trčali i zaslužili smo da uzmemo bar bod. Ali siguran sam da će nam se to negdje vratiti, ipak igrali smo protiv Svjetskih prvaka. Siguran sam da ćemo napredovati i u budućnosti izgledati još bolje ali moramo biti jedinstveni i nastaviti zajedno stvarati pozitivnu atmosferu i samopouzdanje”, kazao je Petev.

(reprezentacija.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime