U19 reprezentacija Bosne i Hercegovine će od 10. do 16. novembra u Bugarskoj učestvovati na turniru grupe 6 prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022.

Osim bh. tima i domaćina turnira, na turiniru će učestvovati juniorske selekcije Crne Gore i Republike Irske.

Selektor Ivica Barbarić na ovom turniru računa na sljedeće igrače:

Muhamed Šahinović (Sarajevo), Luka Damjanović (Borac), Mustafa Šukilović (Tuzla City, Tarik Kapetanović (Sloboda), Muharem Trako (Sarajevo), Filip Račić (Željezničar ST Banja Luka), Amar Musić (Željezničar Sarajevo), Mladen Cvjetinović (FC Viktoria 1889 Berlin, Njemačka), Dino Mizić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Jasin Jusić (Chemnitzer FC, Njemačka), Ivan Grgić (Široki Brijeg), Muhamed Buljubašić (Sarajevo), Eldar Mehmedović (Sloboda), Anes Krdžalić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Petar Sučić (Zrinjski), Matej Šakota (Zrinjski), Admir Bristrić (Rijeka, Hrvatska), Enver Kulašin (Borac), Filip Čuić (Hajduk Split, Hrvatska), Aleksandar Kahvić (Crvena Zvezda, Srbija).

Ekipa će se okupiti 4. novembra u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Prvi meč na turniru BiH će odigrati sa Bugarskom 10. novembra u Albeni, dok će se sa Republikom Irskom i Crnom Gorom sastati u Dobrichu 13. i 16. novembra.

Na spisku se nalazi u Dino Mizić, talentovani fudbaler zagrebačkog Dinama koji je do sada nastupao za mlađe selekcije Hrvatske.

Državljanstvo Bosne i Hercegovine dobio je zahvaljujući ocu Ismanu koji je rođen u Bihaću, a mediji u Hrvatskoj pišu kako bi bila velika šteta da izgube ovakav potencijal.

“Mizić je rođeni Zagrepčanin, trenutno visok 185 cm, igra s obje noge, izvodi prekide, najbolje se slaže u paru s Dominikom Braunom, a bh. državljanstvo je dobio po ocu Ismaru, rođenom u Bihaću. Dakako, dok ne nastupi za seniore, moći će birati između Hrvatske i BiH, no najbitnije mu je da bude – reprezentativac. Sudeći prema mišljenju onih koji gledaju sve utakmice mlađih kategorija Modrih, bila bi šteta da se Hrvatska odrekne takvog potencijala. Traži Hrvatski nogometni savez talente po dijaspori, što je za svaku pohvalu, ali u našem dvorištu izgleda da bolje vide – komšije”, navodi Jutarnji list.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here