Hrvatska i Engleska igraju u nedjelju od 15 sati na Wembleyju utakmicu prvoga kola Evropskog prvenstva po grupama. U grupi s njima su još Češka i Škotska.

U engleskim medijima danima traju debate o tome koga u prvih 11 protiv Hrvatske treba postaviti selektor Gareth Southgate i na koji način zaigrati u toj utakmici.

Mnogi mu sugerišu napadačku varijantu.

U pomoć mu je priskočio i Jose Mourinho koji je u svojoj analizi za talkSPORT sastavio prvi sastav i poslao jasnu poruku:

“Napadni Hrvate!”

Jose bi na Hrvatsku poslao sljedeći sastav u formaciji 4-2-3-1.

Dean Henderson; Kyle Walker, John Stones, Tyrone Mings, Ben Chilwell; Kalvin Phillips, Declan Rice; Phil Foden, Mason Mount, Jack Grealish; Harry Kane

Iako Southgate uglavnom preferira 3-5-2 formaciju s Engleskom, Mourinho tvrdi da je ključ u kontroliranju događanja na sredini terena gdje je Hrvatska s Lukom Modrićem ipak kvalitetnija.

“Da bi bio ofenzivan, moraš imati kontrolu nad utakmicom. Kako možeš biti ofenzivan ako nemaš loptu? Važno je kontrolirati tu sredinu terena. Mislim da treba igrati s trojicom igrača u vezi i da se to područje kontrolira. Kad kažem s trojicom, jedan od njih može biti i Phil Foden. Ne kažem da to trebaju biti Henderson, Rice ili Phillips, ali vjerujem da je važno imati kontrolu. Kad imate dobar vezni red kakav ima Engleska, s napadom koji ima, Engleska ima sve. Gareth je puno puta pokušavao s petoricom iza i ako želi ići s tim, nemam problema oko toga.”, rekao je Posebni, prenosi Index.hr.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime