Kako proteklih tako i ovog ljeta će biti dosta priče o budućnosti kapitena bh. reprezentacije jer je po ko zna koji put je na izlaznim vratima Rome.

Italijanski mediji iz dana u dan donose nove informacije o popularnom Dijamantu, a posljednja se tiče njegovog eventualnog prelaska u Juventus.

Il Messegero navodi da bi Bianconeri angažovali Džeku, ali samo pod jednim uslovom, a to je da bh. napadač u Torino stigne besplatno.

Javna je tajna da Džekina visoka plata predstavlja opterećenje za Romin budžet te i rimski klub traži način da smanji platu iskusnog Sarajlije.

S druge strane Il Tempo navodi da sam Džeko ne bi imao ništa protiv ostanka pogotovo nakon što je na klupu stigao Jose Mourinho.

U međuvremenu, Roma radi i na dovođenju novog napadača. Prioritet je Andrea Belotti koji je navodno već rekao “da”, druge opcije su Patson Daka iz Red Bull Salzburga, Sardar Azmoun iz Zenita i Wout Weghorst iz Wolfsburga.

Inače, Džeko ima i ponuda iz Turske gdje su se navodno već i vodili pregovori sa rukovodstvom Bešiktaša. Nema dileme da će se špekulacije nastaviti i u narednim sedmicama. 

(sportsport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime