U posljednje vrijeme čak tri nova igrača dobili smo iz Švedske, a to su Anel Ahmedhozić, Adi Nalić i Dennis Hadžikadunić, koji su na neki način “otvorili vrata” igračima iz Skandinavije da možda u budućnosti, uz standardne i zapažene igre, dobiju poziv u neku od reprezentativnih selekcija BiH.

U posljednje vrijeme sve češće u javnosti se spominje i ime 26-godišnjeg Kadira Hodžića nogometaša švedskog Mjallbya.

Hodžić je stigao u Mjallby u augustu prošle godine iz drugoligaša Dallkurda, 

Rođen je u Srebrenici, a od svoje šeste godine živi u Švedskoj. Godinama unazad igrao u niželigašima, ali je napornim radom i strpljenjem stigao do najvišeg ranga u Švedskoj.

“Iz NS BiH još niko me nije kontaktirao, ali nadam se da hoće. U klubu igram standardno, zadovoljan sam svojim statusom i igrom. Rodom sam iz Srebrenice i to mi daje poseban motiv da uspijem za taj narod i zaigram za reprezentaciju. To je moja najveća želja, a ljudi iz NS BiH su pokazali da prate dešavanja u švedskom šampionatu. Pozvali su u reprezentaciju Ahmedhodžića i Nalića iz Malmoa i Hadžikadunića koji sada igra za Rostov, ali je također nastupao ovdje”, rekao je za bhlopta.com Hodžić.

U razgovoru za naš portal lijevi bek Mjallbya otkrio je i da ima nekoliko ponuda iz Poljske.

“Imao sam konkretne ponude iz Poljskog trofejnog kluba ovo ljeto, pa ćemo vidjeti kako će se završiti, a ime kluba ne bi još otkrivao”, rekao je za bhlopta.com Kadir Hodžić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here