Jurgen Klopp napustio je Liverpool nakon devet godina, a u u razgovoru za zvaničnu stranicu Redsa govorio je o brojnim teama, uključujući i čudesno polufinale Lige prvaka protiv Barcelone u sezoni 2018/2019.

Liverpool je na Camp Nou poražen 3:0 pa im je trebao veliki preokret, što su i uspjeli ostvariti pobjedom od 4:0 na Anfieldu.

Klopp je govorio o instrukcijama za Divocka Origija.

“Šta da kažemo Divocku? Šta mora uraditi? Kada daješ instrukcije igraču, ne smiješ mu dati previše podataka jer nema iPad na terenu kojeg može otvoriti i vidjeti šta je zaboravio. Moraš biti direktan”, kazao je Klopp nakon čega se uključio i njegov dugogodišnji pomoćnik Peter Krawietz koji je Divocku Origiju pokazao gol Edina Džeke godinu prije i rekao mu da to ponovi.

“Barcelona je godinu prije izgubila u Rimu i to nakon što su pobijedili prvu utakmicu, Edin Džeko je bio dobar primjer za Divocka tog dana jer je on postigao prvi gol. Samo smo mu rekli ‘Slušaj, ovo je uradio Džeko, probaj i ti, bilo bi sjajno kad bi postigao gol poprilično rano u utakmici'”, dodao je.

Origi je u toj utakmici postigao dva gola baš kao i Georginio Wijnaldum.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime