trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Srpski teniser Novak Đoković nedavno je podigao 37. Masters trofej u karijeri i obezbijedio je kraj godine na prvom mjestu, po rekordni sedmi put.

Iako ima 34 godine, Nole još uvijek uspijeva da parira dosta mlađim igračima, a inspiracija u tome mu je svakako dobar prijatelj Zlatan Ibrahimović koji je ušao u petu deceniju života.

“Sviđa mi se njegova filozofija, što sam stariji, to se osjećam mlađe. On je zaista simbol balkanskog mentaliteta, snage da nikada ne odustanemo i potpunog samopouzdanja. U tome se veoma prepoznajem u njemu. Ima mentalitet šampiona koji poštuje druge, ali koji na teren ulazi sa svešću o svojim kvalitetima koji proizlaze iz njegove radne etike”, kazao je za italijansku Gazzettu Novak Đoković.

Nole se nakon toga još jednom okrenuo na poraz od Daniila Medvedeva na US openu.

“Poraz doživljavam ne samo kao razočaravajuću emociju trenutka, već i kao priliku za mentalni rast i jačanje karaktera da se izvučem iz teške situacije kao čovjek i bolji igrač nego što sam bio. Bio je to težak posao za mene. Um ima važnost kakvu imaju fizički i tehnički aspekti igre. Morate biti u stanju da razumete kako da upravljate negativnom energijom na najproduktivniji način.”

(raport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here