Hrvatskoj će jako nedostajati Ivan Perišić jer je pozitivan na koronavirus, mora u desetodnevnu samoizolaciju. To znači da ofenzivac Intera neće moći igrati sve do potencijalnog finala Europskog prvenstva.

No, portali Sportske novosti te Index javljaju da su dobili informaciju kako je Perišić u skupini igrača koji su cijepljeni! Kako je onda moguće da je pozitivan na koronavirus? Prema riječima stručnjaka, virus je po Ivana gotovo bezopasan kao i na skupinu igrača koji su preboljeli koronu ili su se cijepili barem jednom dozom.

Prema informacijama, gotovo svi u igrači reprezentaciji su se cijepili kao i kompletni stručni stožer pa opasnosti od zaraze nema…Doktor Dragan Primorac je za Index prokomentirao cijelu situaciju.

“To je isto kao da me pitate zašto covid putovnica traje samo šest mjeseci, što je prema dostupnim istraživanja apsurd. No kako vrijeme bude više odmicalo, onda će i administracija prihvaćati vrijednosti najnovijih znanstvenih istraživanja, poput onog iz vodećeg znanstvenog časopisa Nature, kojim je ustanovljeno da stanični imunitet ne predstavlja pravu snagu imunosnog odgovora na SARS-COV-2, već postoji drugi mehanizmi koji zovemo humoralni imunitet, a koji je daleko trajniji i efikasniji.” – pojašnjava predsjednik Zdravstvene komisije HNS-a.

“Ako imamo slučaj igrača koji je cijepljen, a koji je pozitivan na koronu, mi prema znanstvenim spoznajama možemo tvrditi da je on s vremenskim odmakom razvio jedan dio imunosnog sustava te je već sada zaštićen od težeg oblika korone. Također, ako je Perišić cijepljen on potencijalno ne bi trebao predstavljati opasnost za druge igrače na terenu koji su cijepljeni ili su preboljeli virus. Možete biti cijepljeni, a ujedno i pozitivni na PCR testu i to može značiti da ste udahnuli čestice virusa, ali je to za na vas gotovo bezopasno.” – kaže Primorac.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here