Kenan Kodro je nedavno iz Fehervara prešao u redove Ferencvaroša.

Kodro se u septembru prošle godine oprostio od dresa reprezentacije BiH, a za mađarske medije je kazao da mu je uvijek bio san da nastupa za svoju selekciju.

“Uvijek sam sanjao o tome da igram za svoju zemlju, odnosno za državu odakle moja porodica dolazi. Igrati na EURO, SP ili čak u kvalifikacijama mi je uvijek bio san. Znao sam da ako ne igram u Španiji, poziv neće doći što je apsolutno normalno.

Ipak, bio sam svjestan da će se sve promijeniti ako promijenim klub i uđem u formu. To se i dogodilo. Otkako sam stigao 2021. godine u Mađarsku, uvijek sam bio na spisku osim jednom kada sam odlučio napustiti nacionalni tim zbog drugih okolnosti”, rekao je Kenan i dodao:

“Ako igrate standardno i dajete golove, to će vam otvoriti vrata reprezentacije. Ako to ne radite, onda će vam ona biti zatvorena. U međuvremenu, Savez je u augustu doveo mog oca za selektora reprezentacije, ali je tamo proveo samo dvije utakmice i u oktobru je otpušten.

Međutim, način na koji su ga otpustili nije bio prijatan. Shvatio sam da je najbolje da odem jer nisu bili pošteni prema njemu. Osjetio sam da moram to uraditi.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime