Selektor Bosne i Hercegovine Meho Kodro je govorio o sadašnjem stanju u bh. reprezentaciji, komentarisao izjavu Vicu Zeljkovića o potrebnim rezovima, medijskim istupima Vahe Halilhodžića i daljim koracima sa reprezentacijom BiH.

Nije dobro krenulo ni u drugom selektorskom mandatu Mehe Kodre u Zmajevima.

Njegovi izabranici su teže od očekivanog savladali Lihtenštajn (2:1), a onda i izgubili na Islandu (0:1), čime su gotovo izvjesno ostali bez plasmana na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj kroz kvalifikacije.

Nakon toga se oglasio i prvi čovjek bh. fudbala Vico Zeljković, rekavši da su neophodne “promjene i rezovi”, ali da Savez treba biti “čovjek” prema selektoru. Takođe je najavio i da će “popiti kafu” sa proslavljenim stručnjakom Vahidom Halilhodžićem.

Javnost u BiH je odmah sabrala “dva i dva” i zaključila da postoji ozbiljna mogućnost smjene Mehe Kodre ili da će popularni Vaha postati neka vrsta savjetnika aktuelnom selektoru BiH. Čak su se po nekim portalima pojavile i navodne Vahine izjave da će sigurno popiti kafu sa predsjednikom Zeljkovićem i razgovarati na tu temu, piše Mondo.

“U stalnom smo kontaktu, ali nismo razgovarali ni komentarisali tu izjavu. Najnormalnije radim i pripremam se za nastavak kvalifikacija sve dok sam tu. Naravno, pročitao sam u novinama sve te izjave i moram da priznam da sam bio iznenađen zbog Vahe Halilhodžića. Poznajem ga lično i s obzirom na njegov karakter ne vjerujem da bi se on upuštao u komentare za reprezentaciju sve dok ona ima selektora”, rekao je Kodro.

Upitan da li će pozivati igrače iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, Kodro tvrdi da će oni koji će dobiti poziv isti morati i zaslužiti.

“Mislim da treba da pozivamo igrače koji su najbolji i koji najviše zasluže poziv. Tu nemam dileme. Rekao sam malo prije da su nama umanjene šanse nego su bile prije 15 dana da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo, ali mi moramo da držimo zagrijanu nadu i dok postoje teoretske šanse. Ja drugačije ne mogu da gledam na fudbal i sport. Moram da imam sportski optimizam. Zato i pozivam samo najbolje igrače. Da li je to subjektivno, naravno! Svaki trener posmatra tako”, zaključio je selektor Kodro.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here