Cristiano Ronaldo nije samo fudbalska, već istinska svjetska zvijezda, ali ne ponaša se tako jer shvaća da je sport ono što mu donosi apsolutno sve što ima. A da bi bio uspješan, da bi bio najbolji, mora živjeti sportski. I to je to, nema kod njega sive zone, nema odstupanja. Dok traje karijera, trajat će i taj njegov spartanski način života.

Na taj način odgaja četvero djece i zbog identičnih pogleda na život oko sebe se zaljubio u Georginu Rodriguez (27), kao i ona u njega. To ne znači da si ne priušte luksuz, daleko od toga. Portugalac ima mnoštvo automobila o kakvima smrtnici sanjaju, brendiranu odjeću, troši mnogo na stiliste i općenito prezentaciju porodice i sebe “prema van”. Naravno, živi u ponajboljem zdanju koje Torino nudi.

A da je to sve uistinu tako, potvrdila je Elisabetta Betty Borel, njegova komšinica i kćerka velikog italijanskog fudbalera Felicea Borela. Kao zvijezda Juventusa i Italije osvojio je tokom tridesetih i četrdesetih prošlog stoljeća četiri titule prvaka Italije i jednu titulu prvaka svijeta.

“Bilo me strah glasnih tuluma i buke, ali Ronaldo i porodica su komšije za poželjeti”, započela je Betty Borel za Corriere della Sera pa nastavila:

“Potpuna tišina, nikakve fešte i buka. Moj otac je isto bio poznati fudbaler, ali u neka druga vremena. On je vozio Fiat, a Cristiana svaki dan vidim u Rolls Royceu. Jedva vidim jer ima zatamnjena stakla. Garaža je puna sportskih bolida, među kojima i jedan Lotus. Imaju prekrasan natkriveni bazen i mali, predivno uređeni i održavani vrt.”

Ono po čemu se ipak izdvajaju jest želja za privatnosti i konstantnom sigurnosti.

“Kad se djeca igraju na ulici, taj se dio ogradi, postoji rampa odmah blizu ulaza na posjed. I kad god idu u šetnju, kraj njih su tjelohranitelji. Takvo djetinjstvo nisam imala iako mi je otac bio velika zvijezda. Imala sam normalno djetinjstvo. Opisala bih to što oni imaju zlatnim kavezom. Cristiano Junior (11) ima sve, ali uvijek je sam”, ističe Betty Borel.

(raport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here