Kosovo je još jedna država u regiji koja bi uskoro mogla dobiti moderni fudbalski stadion.

Fudbalska selekcija Kosova domaće mečeve igra na stadionu Fadil Vokri u Prištini koji je u posljednje dvije decenije tri puta renoviran i to 2005., 2016. i 2018. godine, a u budućnosti bi ovaj stadion mogao dobiti još jednu modernu rekonstrukciju čime bi bio među najljepšim u Evropi.

Naime, Kosovo je prije dvije godine predložilo plan razvoja fudbala, a u cijeloj toj priči bilo je i stadion u Prištini.

Pomenuti plan izgradnje stadiona mogao bi ponovo biti pokrenut, a cilj je da Kosovo do 2025. godine dobije savremeno fudbalsko izdanje kapaciteta 25.000 gledatelja. Također žele i da u budućnosti Priština bude domaćin jedne od evropskih utakmica, što nije nepoznanica u susjednim zemljama Kosova. Skoplje je bilo domaćin finala Super Kupa Evrope, a Tirana će biti domaćin prvog finala Konferencijske lige u maju 2022. godine.

Također Kosovari žele da izgrade i nekoliko pomoćnih terena širom države kako bi razvijali mlade fudbalere, ali i pomogli domaćim klubovima da postanu stabilni prodajom domaćih igrača.

Stadion u Prištini je 2018. godine dobio novi travnjak, urađena je i nova novinarska loža, press sala, a pomenuti novi stadion, imao bi i prateće sadržaje u vidu parkinga, fan shopa.

Trenutno kapacitet stadiona je 13.500 gledatelja što znači da bi se proširio za skoro 50 %.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here