Nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine i maestralne partije protiv jednog od najboljih igrača u historiji Lea Messija, činilo se da će karijera Muhameda Bešića dostići neviđene visine.

Sve je nekako i krenulo u tom smjeru kada je Bešić nakon SP prešao u redove Evertona. Ipak, boravak u Liverpoolu nije bio ugodan za bh. reprezentativca. Bešić se nije snašao, nije imao ni sreće sa povredama, a nestabilnost u klubu i česta promjena trenera nisu pomogle adaptaciji.

Zaredale su se posudbe, a nedavno je nakon nekoliko godina mučenja Everton odlučio da je vrijeme da se rastanu sa Bešićem.

Kao najvjerovatnija destinacija Bešića trenutno se spominje Sheffield United u kojem je Bešić već nastupao kao posuđen igrač. Ipak, mnogi se u Sheffieldu protive Bešićevom dolasku u klub. Jedan od najglasnijih protivnika takve opcije je i klupska legenda Paddy Kenny.

“Koštao ih je puno novca i nije igrao važnu ulogu u mnogim utakmicama. Treba da nađe klub gdje može igrati više u prvoj postavi”, rekao je Kenny.

“Stvarno ga se puno ne sjećam sa posudbe i zato sam zabrinut ako United ponovo krene da ga dovede.”

“On nije neko na čiji se spomen imena kaže ‘Oh da, sjećam ga se…’ Da budem iskren nije neko zbog koga bih bio uzbuđen, ali nikad ne znate uvijek može pokazati suprotno”, dodao je Kenny.

Podsjetimo, Bešić je na posudbi u Sheffieldu u sezoni 2019/20 odigrao ukupno 13 mečeva i postigao jedan pogodak.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime