trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Košarkašice BiH su osvojile peto mjesto na Eurobasketu, a danas su stigle u Sarajevo gdje su održale i zvaničnu press konferenciju.

Naša ponajbolja košarkašica Marica Gajić nije igrala u posljednje dvije utakmice zbog povrede, propustila je i zadnja dva meča kvalifikacija za prvenstvo, ali posebno naglašava da niko nema srce kao ove djevojke.

“Bilo mi je u teško u februaru da ih gledam kada su igrali odlučujuće mečeve protiv Švicarske i Estonije bez mene, ali naša snaga je u kolektivu. Niko nema srce kao mi, kao ove djevojke. Imamo taj x faktor i to je naše zajedništvo. To nas krasi, odnosno to nas odvaja od drugih. Kada jedna padne, druga je tu da povuče konce. Uz ove cure je sve lakše.”

Kapitenka Milica Deura se nada da će u budućnosti doći i neka medalja u našu državu sa nekog od takmičenja.

“Ponosna sam na ove djevojke iza mene jer su napravile čudo. Samo one znaju koliko smo rada i napora uložile u ovih 50 dana i šta smo prošle. Zaista sam sretna i stvarno mi je puno srce. Sljedeći put kad nas budete dočekali nadam se da ćemo imati i nešto oko vrata. Još puno toga je pred nama i samo možemo rasti kao ekipa”, rekla je Deura.

Nikolina Babić ističe da je najbitnija timska igra.

“Dobila sam priliku koju sam na najbolji način iskoristila, ali timska igra je najbitnija. Možda se nekad pojedinac istakne, međutim svaka igračica je jednako zaslužna za uspjeh. Drago mi je da smo pobijedile Belgiju i da sam doprinijela tome, rekla je Babić.

(reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here