Italijanski napadač Mario Balotelli uputio je na društvenim mrežama podršku Palestini, javlja Anadolu.

Baloteli, koji trenutno nastupa za turski klub Adana Demirspor, podržao je Palestinu tako što je podijelio video s turskim predsjednikom Erdoganom sa Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu 2009. godine.

Na poznatom snimku Erdogan, tadašnji premijer Turske, reagovao je burno na riječi bivšeg izraelskog predsjednika Shimona Peresa kojima je pokušao opravdati izraelske napade u Gazi.

Erdoganova reakcija tada je privukla veliku pažnju u cijelom svijetu. On je tada bijesan napustio Svjetski ekonomski forum.

Poslije oštre razmjene stavova sa Peresom, Erdogan je rekao da se više nikada neće vraćati u Davos.

Peres je, tokom debate o Bliskom istoku, odlučno branio trosedmičnu ofanzivu njegove zemlje na Gazu, na šta mu je Erdogan rekao:

  • Predsjedniče Peres, stariji ste od mene. Možda osjećate krivicu i možda su iz tog razloga vaše riječi tako oštre. Ubijali ste ljude. Sjećam se djece koja su ubijena.

Izraelski predsjednik je potom upro prst u turskog premijera i rekao da bi Erdogan isto uradio da rakete svake noći padaju na Istanbul.

Erdogan je zatim zatražio riječ, ali mu je dozvoljeno da govori samo jedan minut jer je već bilo isteklo vrijeme za raspravu.

  • Ne vjerujem da ću se vratiti u Davos jer mi ne dozvoljavate da govorim – rekao je Erdogan i napustio salu.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here