trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Ako se za jednog fudbalera može reći da je ostavljao 100 posto svojih mogućnosti na terenu, i da je uvijek bio među prvima tokom okupljanja “Zmajeva” pred neku utakmicu, to je svakako nekadašnji napadač selekcije BiH – Marko Topić.

Bivši golgeter Enerdži Kotbusa, Volfsburga, Krilije Sovjetov, Saturna… prati svaki nastup “Zmajeva” bilo da je prisutan na utakmicama ili ih gleda na TV ekranu, a tako će biti i ovog puta kada će BiH u Zenici, danas od 15 sati, ugostiti Fince u okviru kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

U razgovoru za portal “Avaza”, Topić je najavio utakmicu protiv Finaca, prokomentarisao probleme Edina Džeke s povredom, te se kratko dotakao i posljednje utakmice protiv Ukrajine narednog utorka.

– Iskreno se nadam da će sa Edinom biti sve uredu. Ja sam govorio i prije posljednjih utakmica koje smo odigrali kako je selektor Pete napravio dobru analizu i sve posložio kako treba, a smatram da je to uradio i ovog puta. Idemo po tri boda. Primjetio sam iz izjava da su svi igrači svjesni važnosti meča, ali i da su prepuni samopouzdanja pred današnji duel, rekao je Topić.

Posljednje informacije koje dolaze iz našeg tabora kažu kako Džeko neće biti starter protiv Finske.

– Naravno da njegovo neigranje može utjecati na našu igru i na konačan rezultat, jer radi se o čovjeku koji je nezamjenjiv u našem timu. Ali, ako gledamo to s druge strane, izostanak Džeke može pozitivno da utiče na ostatak ekipe, da proizvede neku vrstu šoka i da natjera druge igrače da daju još više od sebe i da dokažu da i bez Edina mogu dobro odigrati. Imamo dobru ekipu. Falili su i ranije Pjanić i Krunić, pa se ostvario kakav takav rezultat, govori Topić.

Osvrnuo se Topić i na napadača Finske, Temu Pukija (Teemu Pukki), koji je prava noćna mora za našu odbranu.

– Mislim da je rješenje za njega da mu se stoji blizu, i da mu se ne da prostora da sebi stvori šansu za udarac. Treba mu “stajati” na Ahilovim tetivama, “izbaciti” ga iz kopački, a nije loše ni da ga još jedan igrač uprati. Samo mu ne smijemo dati prostora, zaključio je Topić.

(sport avaz)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here