Kylian Mbappe bi na kraju ove sezone mogao napustiti PSG.

Iako pariški klub insistira na tome da zadrži svoju mladu zvijezdu, Mbappeova velika želja je igranje za Real Madrid koji ga, jasno, jako želi. Florentino Perez već dvije godine radi na tom poslu, nije želio iznervirati Parižane i čeka pravi trenutak da 22-godišnjeg Mbappea dovede na Santiago Bernabeu.

No ostao on u PSG-u ili otišao u Real, Mbappe će od kluba imati poseban zahtjev. Njega je u intervjuu za Le Parisien otkrila njegova majka Fayza Lamari.

“Za koga god potpisao, u ugovoru će morati stajati da ga klub pušta na Olimpijske igre 2024. u Parizu. Igre će biti u njegovom rodnom gradu, a Kylian strahovito želi nastupiti na njima i s Francuskom osvojiti zlatnu medalju”, rekla je Lamari.

Mbappe je želio učestvovati na ovogodišnjim Igrama u Tokiju, ali ga PSG nije pustio, zbog čega su se odnosi igrača i kluba dodatno narušili. Olimpijske igre trajat će od 26. jula do 11. augusta, tačno u vrijeme glavnih priprema klubova za novu sezonu. Iz tog razloga ga PSG nije pustio u Tokio.

“Gledao sam francuske sportaše kako osvajaju medalje u odbojci, rukometu i košarci. I ja želim to osjetiti i želim biti dio francuske reprezentacije 2024. godine. S 13 godina sam gledao Igre u Londonu i to je bio trenutak u kojem sam si rekao da i ja želim biti dio te priče, u mojoj zemlji, u mojem gradu”, objavio je Mbappe u pismu koje je u srijedu objavio L’Equipe.

(raport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here