Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, bio je gost sportskog magazina Sport na FTV. On je govorio o raznim temama, između ostalog, i o tome kada je na Grbavicu došao. 

To je bio moj prvi susret sa pravim fudbalom. Moju karijeru je obilježilo sve ono što sam doživio kao pionir i junior i pogotovo onaj dio kada sam postao i prvotimac. Te godine koje sam proveo na Grbavici čine jedan period koji je vjerovatno najljepši jer sam postao i igrač i čovjek“, kazao je Baždarević.

Iako nije dao puno golova u dresu Željezničara, bilo je nekoliko njih koji su bili vrlo, vrlo važni.

Ja sam proizvod ovog kluba. Ostao sam vjeran, volim ga i to ne krijem. Međutim, ja sam profesionalac i, ako bih se vratio, a volio bih se vratiti, volio bih zaokrižiti taj nekakav moj skromni, fudbalski put u momentu dok još mogu dati. Da li će do toga doći ne znam. Volio bih da pokušam da sa Željom napravim jedan iskorak dalje u domaćem, nacionalnom, pa možda i evropskom fudbalu“, poručio je Baždarević.

Kada je riječ o Sochauxu, bivši selektor Zmajeva je rekao da su uvijek imali značajnu ulogu u francuskom prvenstvu.

On je nešto kao i Željo. To je klub koji je u tom momentu investirao puno novca u igrača kakav sam ja bio. Tu sam ja napravio i svoju familiju, a i fudbalsku familiju. Mene svi smatraju Željo, Sochaux. Ostao sam u klubu 10 godina. Osim Želje moj klub je i Sochaux“, kazao je Baždarević.

O sadašnjoj situaciji u reprezentaciji BiH, on je rekao kako bi odlazak u baraž značio veliki uspjeh.

Mislim da ova reprezentacija, iako je bilo puno izmjena i promjena i mladih igrača, pravi svoj put. Napravili su ova dva posljednja rezultata jako dobra, igrali su dobro, organizovani bili. Mislim da su otvorili nekakve prespektive za ovo što nas čeka u sljedećem mjesecu“, kazao je Baždarević.

O Ivaylu Petevu kazao je da se radi o ozbiljnom čovjeku, koji radi ozbiljno svoj posao.

Dobro bi bilo da ima podršku zato što je selektor naše reprezentacije i ne vidim razlog da je nema. Vidim da zna da reprezentacija ima i glavu i rep, zna šta hoće i da je vjeran svojoj filozofiji. Mislim da mu moramo olakšati mi posao, a pogotovo igrači. Sreća za njega da ima dosta dobrih mladih igrača, da su ovi nosioci u obroj formi, fizičkoj i psihičkoj, i mislim da će to biti veliki plus za njega. I ne smijemo biti razočarani ako reprezentacija još jednom ode u baraž pa ne ode dalje ili ako ne ode u baraž“, kazao je Baždarević.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime