Košarkaš Los Angeles Lakersa LeBron James veoma je angažovan u vezi sa socijalnim pitanjima, a o njegovim interesovanju za politiku govorio je i napadač Milana Zlatan Ibrahimović.

“Mi vrhunski sportisti nismo političari. Političari dijele narod, a fudbal u mom svijetu ujedinjuje. To je velika razlika. Ja imam priliku da upoznam ljude koje nikad ne bih imao priliku da vidim da se ne bavim fudbalom. Znam ljude sa svakog kraja svijeta. Mislim da mi treba da se bavimo onim u čemu smo dobri i da su sport i politika dvije različite kategorije. Ako ste inteligentni, razumjeti ćete“, kazao je 39-godišnji Zlatan Ibrahimović, te potom dodao:

“Mi fudbaleri proizvodimo ljubav i radost. Politika ne dolazi u naš svijet. Ja nisam došao da bih slao poruke, već da bih spajao ljude i donosio im radost. Fudbal i sport uopšte su najbolje sredstvo za to. Ja sam u tome dobar i zato to radim“, izjavio je švedski napadač za “France football“.

Ibrahimović je u nedjelju postigao gol u pobedi “Rossonera“ nad Laziom, što je 26. profesionalna sezona u kojoj je bio strijelac.

(N1)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here