Inter će u četvrtom kolu Serie A na svom terenu dočekati Bolognu i pokušati ‘isprati‘ gorak ukus iz prethodne dvije utakmice.

Nerazzurri su prošlog vikenda remizirali u gostima protiv Sampdorije (2:2), a u srijedu su dožvijeli poraz u prvom kolu Lige prvaka od Real Madrida rezultatom 1:0. 

Jasno je da je ekipi Simonea Inzaghija prioritet pobjeda nad Bolognom, a toga je svjestan i trener pomenute ekipe, Siniša Mihajlović.

Mihajlović je na press konferenciji govorio o značajnim promjenama u kadru Intera, a osvrnuo se i na poređenja između Džeke i Lukakua.

“Bit će to izazovna utakmica. Inter je jak, ali smo posljednjih godina pokazali da ako igramo kako znamo, možemo ih pobijediti. Možemo slaviti na San Siru, njima neće biti lako”, rekao je Mihajlović, a onda se osvrnuo na Džeku i Lukakua. 

Trener Bologne Džeku smatra veličanstvenim igračem, ali drugačijim od Lukakua.

“Džeko je veličanstven igrač, ali drugačiji od Lukakua. Možete mu ostaviti prostora u situacijama gdje bi vam Lukaku stvorio razne probleme”, objasnio je Mihajlović. 

“Ipak, prvo što trebamo uraditi jeste da mi njima stvorimo probleme. Inter, kao i druge ekipe, ima svoje slabe tačke”, istakao je Mihajlović.

(sport1.oslobodjenje.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here