Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u prijateljskom susretu u Velikoj Gorici savladala selekciju Katara U23 sa ubjedljivih 5:1.

Dva pogotka postigao je Anes Mašić, dok su se po jednom u strijelce upisali David Čavić, Ivan Bašić i Amar Tahrić. Jedini gol za Katar postigao je Rabeh Boussafi.

Selektor bh. tima Slobodan Starčević o ovom meču kaže:

„Sretni smo zbog dobre igre i pobjede. Bili smo kompaktni, disciplinovani i agresivni što nam je donijelo rezultat. Protivnik nam i nije ostavio puno prostora, ali mi smo iskoristili naše prilike. Momci su bili raspoloženi za igru i skrenuli su pažnju na sebe. Vidi se da na njih možemo računati u budućnosti. Neće nas ova pobjeda uljuljkati. Pred nama je još jedan meč i vjerujem da ćemo pokazati zrelost i ostvariti novu pobjedu, rekao je Starčević nakon meča.

Ove selekcije će u Velikoj Gorici odigrati još jedan meč 11. juna u 17:00 sati.

Naša selekcija igrala je u sastavu:

Azur Aljkanović (46. Adnan Kanurić), Jovan Pavlović, Đorđe Milojević, Jasmin Osmić, Ivan Bašić (74. Saša Marjanović), Hamza Gasal (74. Marko Kujundžić), Luka Malić (87. Amar Tahrić), Ivan Grgić (87. Denis Kovačević), Igor Savić, David Čavić (65. Elvis Mehanović) i Anes Mašić (65. Andrija Drljo).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime