Ruski MMA borac Akmal Kožijev (27) trenutno je u zatvoru jer je optužen za ubistvo doktora Mirana Ribatija.

Kožijev, koji nosi nadimak „AK 47“, uživao je u večeri sa doktorom, prije nego što je došlo do žustre rasprave, a to je preraslo u koban sukob.

Naime, „The Guam Post“ piše da je predmet rasprave bila vakcinacija protiv koronavirusa, a ruski borac kao poznati antivakser nije prihvatao savjete svog doktora, već je na njih jako burno reagovao.

U jednom trenutku je podivljao i počeo da guši lekara, a potom je uzeo kost koja je ostala od večere, pa ga je njom i nožem izbo na smrt.

Ribatija su našli mrtvog na mjestu zločina, a borac je priznao ubistvo i sada čeka presudu.

Inače, Kožijev je nastupao pod okriljem M-1 Global promocije, ali nikad nije postigao zapažene rezultate, a uz MMA karijeru radio je i kao trener u teretani sve do prije tri mjeseca.

Tada je dobio otkaz jer je prijetio zaposlenima i posetiocima, nizao je agresivne ispade.

U jednom videu objavljenom na njegovom Instagram profilu, govorio je o tome kako vakcine protiv koronavirusa ubijaju ljude.

„Vi mislite da se šalim? Ne, ozbiljan sam, dosta je bilo j.. vakcina. Razmišljate li vi uopšte? Njima vas ubijaju“, govorio je Kožijev u spornom videu koji je samo jedan od niza antivakserskih videozapisa koje je objavio na svom Instagramu.

(raport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here