Jusuf Gazibegović (20) je jedan od debitanata u A selekciji BiH, a desni bek austrijskog Sturma za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH govorio je o pozivu selektora Peteva, narednim mečevima, ali i sezoni u Austriji.

„Uvijek mi je san bio da dođem u A selekciju i evo san mi se ostvario, ostalo je još samo da zaigram. Nadam se da ću dobiti priliku, iskreno jedva čekam i boriću se maksimalno da opravdam ovaj poziv. Utisci su odlični, Đokanovića i Demirovića poznajem još iz mlade reprezentacije, Smaila (Prevljak) iz Salzburga, ali sam siguran da ću se tokom priprema sa svima dobro upoznati.“  

Kad je riječ o konkurenciji Gazibegović ističe:

„Ne plašim se konkurencije, to može biti samo prednost i dobro je da je imamo. Mene lično to motiviše da se još više usavršavam, radim i pružam najviše i najbolje što mogu. Bez konkurencije, mislim da teško igrački možeš napredovati“.

Ivicu Osima, našeg počasnog predsjednika još uvijek nije lično upoznao ali zna dosta o njemu.

„Čast mi je igrati u klubu i gradu u kojem je Osim legenda i izuzetno poštovan. To mi je i motiv da još više radim i dokažem se. Teško je riječima opisati koliko ga vole, ne samo u klubu nego i u Gracu. Svuda u gradu su njegove slike, a bio je i na stadionu kad smo igrali protiv Salzburga i vidio sam ga nedavno. Volio bih i nadam se da ću imati priliku da ga lično upoznam i pričam sa njim jer kao što sam rekao, on je tamo velika legenda. Inače, nije lako igrati u jednom takvom klubu, trebalo mi je vremena ali sad mi dobro ide i standardan sam u ekipi.“

Jusuf, koji primarno igra poziciji desnog beka, je ove sezone odigrao 29 susreta za Sturm u svim takmičenjma, zabio jedan gol, jednom asistirao te sa spomenutim timom izborio plasman u kvalifikacije za Europa Ligu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime