Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je ranije imala koristi od igrača iz Skandinavije budući da dres našeg nacionalnog tima nose Dennis Hadžikadunić i Anel Ahmedhodžić, a mogao bi im se pridružiti i defanzivac Mjallbyja Kadir Hodžić.

Ovaj 26-godišnji lijevi bek je prošlog ljeta stigao u Mjallby iz Dalkurda i to kao zamjena za Mohanada Jeahzea koji je prešao u Hammarby, te se pokazao kao dobro pojačanje za svoj novi tim.

U Švedskoj pišu da ukoliko nastavi da pruža ovakve partije, reprezentativni poziv ne bi trebao izostati, a Hodžić pored Švedske može nastupati i za Bosnu i Hercegovinu.

“Moja najveća želja je da predstavljam nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a ljudi iz N/FS BiH su pokazali da prate dešavanja u švedskom šampionatu. Pozvali su u reprezentaciju Ahmedhodžića iz Malmoa i Hadžikadunića koji sada igra za Rostov, ali je također nastupao ovdje. Tako da su njih dvojica otvorila vrata igračima iz Skandinavije da nastupaju za BiH, a to je i moj san”, rekao je Hodžić medijima u Švedskoj i dodao:

“Nije bilo nikakvog kontakta dosad. Izgledalo je kao da su imali premalo skauta u Evropi da posmatraju igrače iz Skandinavije, ali sada su Anel i Dennis otvorili vrata nama ostalima tako da samo moram nastaviti igrati ovako kako bih pokušao izboriti mjesto u nacionalnom timu”.

(sport1)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here