Portugalski trener Jose Mourinho želio bi da Edin Džeko ostane u Romi, ali otvoreno se priprema na mogućnost da Dijamant napusti klub.

Italijanski portal La Repubblica prenio je informaciju da je Mourinho zainteresovan za fudbalera Paris Saint Germaina Maura Icardija. 

Icardi će biti glavna meta Vučice ukoliko Edin Džeko odluči napustiti Romu, a Rimljani su PSG-u spremni ponuditi opciju posudbe Argemtomca uz mogućnost otkupa njegovog ugovora za 40 miliona eura. 

Juventus navodno i dalje nije odustao od Dijamanta i moguće je da će ga opet pokušati dovesti, a Roma je toga svjesna i razmatra potencijalne zamjene za Džeku. 

U ovom trenutku nijedan klub nije poslao ponudu za bh. napadača, ali se Vučica priprema i za tu mogućnost, zbog čega su se okrenuli mogućem dovođenju Maura Icardija. 

Icardi je u PSG došao u 2019/2020 sezoni na posudbu iz Intera, a u svojoj prvoj sezoni za Parižane postigao je 20 pogodaka u svim takmičenjima. 

Ipak, povrede su ga limitrale prošle sezone te je postigao samo 13 golova, dok je tek 19 puta bio starter računajući sva takmičenja. 

(sport1.oslobodjenje.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here