Roma je danas zvanično potvrdila da će s krajem sezone doći i do promjene na klupi prvog tima, a Paula Fonsecu će naslijediti legendarni Jose Mourinho.

Mourinho na klupu Vučice dolazi nakon neuspješne epizode s Tottenhamom, koji je napustio prije nekoliko sedmica nakon niza slabih rezultata.

Posebni je dao i prvu izjavu nakon zvanične potvrde Rome da postaje novi trener Edina Džeke i društva.

“Hvala porodici Friedkin što me je izabrala da vodim ovaj sjajan klub i budem dio njihove vizije. Poslije sastanaka sa vlasnikom i Tiago Pintom odmah sam razumio svu mjeru njihovih ambicija. Ambicija i napor su me uvijek motivisali. Zajedno želimo da izgradimo pobjednički projekat tokom narednih godina”, istakao je trofejni strateg.

Mourinho je rekao kako ga je velika strast navijača ubijedila da prihvati ovaj posao, a Fonseci je poželio sreću.

“Nevjerovatna strast navijača me je ubijedila da se prihvatim posla. Jedva čekam da sljedeća sezona počne. U međuvremenu, Paulu Fonseci želim sve najbolje i nadam se da će mediji poštovati to što neću do daljeg govoriti mnogo”, dodao je 58-godišnjak iz Setubala.

Jose se vraća na Apenine poslije 11 godina. Inter je predvodio od 2008. do 2010. U drugoj sezoni je osvojio triplu krunu sa Nerazzurrima i tako se upisao u historiju kluba s Meazze.

(scsport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime