Jose Mourinho je najavio podmlađivanje tima i pružanje šansi igračima koji bi trebalo da predstavljaju budućnost Rome. On je čak u prvoj poruci kada je pristao na ponudu rekao da je sa porodicom Friedkin dogovorio da trasira budućnost Rome. Također pričalo se da će mlađi igrači poput Kluiverta, Undera i još par sa pozajmica.

Ali, umjesto toga, kao i obično nema pobjeđivanja sa klincima, to je Mourinhova maksima, često ga optužuju da sprečava razvoj mladih igrača.

Prvo pojačanje je zemljak Rui Patricio, golman koji je Mendesov pulen i stigao je iz Wolvesa. Ovaj čuvar mreže ima 33 godine, Roma je prodala Pau Lopeza koji je značajno mlađi, ali to nije problem, na kraju krajeva Patricio je mnogo iskusniji na velikoj sceni.

No, ono što Mourinho planira je dovođenje četiri ili pet igrača koji su blizu četvrte decenije. Među njima je Nikola Maksimović, srpski štoper koji je slobodan, ali i Filip Kostić koji je ipak skup. Problem je povreda Spinazzole koji propušta prvi dio sezone, pa Portugalac mora da pokrije lijevu stranu. Ima na umu i Alexa Tellesa, koji se svojevremeno nije proslavio u Interu, ali dugo već igra u velikim klubovima. On je stigao iz Porta u United, ne dobija priliku pored Shawa, i rado bi u Rim.

Prva meta ostaje Xhaka, još jedan igrač koji je blizu 30. godini, i dalje traje preganjanje sa Arsenalom koji traži oko 20 miliona eura za Švicarca.

Recimo i to da Mourinho insistira da Džeko ostane iako ima ogromnu platu i već je u godinama, on je navodno u razgovoru sa zemljakom Pintom koji je direktor rekao da “Vučica” ne može da nađe boljeg napadača…

Od klinaca ništa, ostat će i Mkhitaryan, Smalling, svakako i Veretout, a mlade snage predvodit će oporavljeni Zaniolo.

(raport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here