Jedan od najtrofenijih klubova u Sloveniji, Olimpija pred početak nove sezone u svoje redove dovela je najkorisnijeg igrača najbolje lige Slovenije u protekloj sezoni Mustafu Nukića.

Nukić je nakon tri godine napustio redove Brava, gdje u ostavio dubok trag, a prošle sezone bio je izabran i u idealnih jedanaest najbolje lige Slovenije.

Kontaktirali smo 30-godišnjeg Nukića koji je sa zadovoljstvom pristao na razgovor za naš portal bhlopta.com

Nedavno ste potpisali za Olimpiju, pa kako su vas primili i kako se osjećate?

“U klubu su me primili lijepo i osjećam se odlično jer igram za klub za kojeg navijam od malena.”

U Sloveniju ste došli kao izbjeglica iz BiH, tačnije Vlasenice, pa možete li nam reći kako je sve krenulo, vaša karijera, život?

“U Sloveniju sam došao sa 18 mjeseci sa svojom majkom. Pobjegli smo od rata i zastali u Sloveniji. Otac je kasnije došao za nama. Do šestog razreda osnovne škole bio sam izbjeglica i živio u izbjegličkom centru u Ljubljani na Viču. Tamo sam zavolio nogomet, kojeg sam kao dijete igrao svakodnevno. Nogomet sam počeo trenirati u NK Svoboda, jer su roditelji vidjeli da volim taj sport i odveli me tamo na trening i od tog trenutka nogomet je moj život. U Sloveniji sam završio fakultet, formiro porodicu i ostvario dom.”

Prošla sezona bila je odlična za vas, bili ste najbolji asistent lige i zauzeli ste mjesto u idealnih jedanaest lige…

“Da sezona je bila za mene jako dobra, ma da mislim da uvijek može bolje. Naravno ponosam sam na to, da sam bio najbolji asistent lige i pogotovo da sam bio izabran u najboljih jedanaest sezone.”

Za nekoliko dana vas očekuje prvo kolo prvenstva. Idete u Domžale, pa koja su vaša očekivanja?

“Poznato je da su utakmice između Domžala i Olimpije uvijek pune tempa i zanimljive za publiku, tako da mislim da će i ova biti takva.”

Očekuje vas i utakmica u Evropi, pa kakva su vaša očekivanja i ciljevi u novoj sezoni?

“U klubu kao što je Olimpija ciljevi su uvijek bili najbolji na svim frontama. Moji lični ciljevi su biti bolji svakim danom i uvijek dati svoj maksimum, te uživati na svakoj utakmici jer igrati nogomet je privilegija,” rekao je za kraj razgovora za bhlopta.com Mustafa Nukić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here