Svjedočio je i Daniel Šarić, bivši nogometaš iz čijeg je transfera, prema optužnici, također izvučen novac.

Iskazima svjedoka i finansijske vještakinje jučer je na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću i suoptuženima za izvlačenje gotovo 161 miliona kuna (više od 21 milion eura) iz zagrebačkog Dinama.

Taj je novac, prema navodima optužnice hrvatskog tužilaštva, izvučen preko lažnih menadžerskih faktura. Vještakinja je navela kako je Dinamo u maju 2002. imao gotovo 354 miliona kuna dugova.

Svjedočio je i Daniel Šarić, bivši nogometaš iz čijeg je transfera, prema optužnici, također izvučen novac. On je izjavio da je imao ugovor s Dinamom o podjeli obeštećenja od transfera.

Nije se mogao sjetiti je li u pitanju bio omjer 50:50 ili 60:40, no zna da je većina iznosa, nakon što je otišao u grčki Panathinaikos plaćena, navodi N1 Hrvatska.

“Dinamo mu je dugovao dio iznosa, pa sam podnio tužbu. No, nakon toga su mi ponudili nagodbu i gotovo sve isplatili. S Mamićem nisam imao nikakav poseban ugovor.

Tek sam kasnije doznao da mi je dio transfernog obeštećenja on platio s nekog svog računa”, kazao je Šarić.

Nakon iskaza vještakinje, advokati Zdravka Mamića i sportskog menadžera Nikkya Vuksana zatražili su dodatno vještačenje u kojem bi utvrdila ukupna šteta za Dinamo, ali i navelo precizno za što je isplaćivan novac s Dinamovog računa.

Tužilaštvo se tom prijedlogu usprotivilo.

Mamić se, podsjetimo, od hrvatskog pravosuđa krije u Bosni i Hercegovini, čiji je također državljanin.

(Raport)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime