U glavnom gradu Bosne i Hercegovine vlada praznična atmosfera budući da Fudbalski klub Željezničar, jedan od dva najpopularnija tima u Sarajevu, uskoro slavi svoj 100. rođendan, a probe i pripreme za najavljeni spektakl već su počele.Naime, danas je na zgradi državnih institucija osvanuo broj “100” koji simbolizuje predstojeći rođendan, koji će klub i navijači proslaviti u subotu i nedjelju.

Klub s Grbavice je već počeo s pozivima na “rođendansku” utakmicu Premijer lige BiH u kojoj će Plavi odmjeriti snagu sa starim rivalom Veležom.

Nema sumnje da će najvatreniji Željini navijači Manijaci na utakmici prirediti ugođaj kakav i dolikuje ovom jubileju, a oni su najavili i pravi spektakl za dan kasnije – 19. septembra, odnosno na dan kad je klub zvanično i osnovan prije 100 godina.

Na nekoliko stotina lokacija na području Opština Novo Sarajevo, Centar i Stari Grad bit će upriličen sinhronizovani vatromet kojim će Manijaci proslaviti 100. rođendan svog klub.

Također, Manijaci su pozvali sve svoje pripadnike i ostale navijače Željezničara da na utakmicu protiv Veleža dođu u svečanoj odjeći.

(klix.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here