Miroslav Ćiro Blažević svojim izjavama je znao uvijek da nasmije sve prisutne do granica suza, a njegove izjave su postale antologijske.

Prisjetimo se samo nekih od izjava Ćire Blaževića.

Zlato moje, prehladio sam se, sreća da se nisam upiškio” rekao je Ćiro Blažević na pitanje novinara zašto je skakutao pored klupe.

“Nema ništa bolje od novinarskog posla. Imaš vlast, piješ ljudima krv na slamku i još te plaćaju za to”, rekao je kao reporter Nove TV u Portugalu.

“Tajna je tajna dok je slučajno ili možda ne, ne sazna Ćiro Blažević. Tada ona postaje senzacija” rekao je Ćiro u momentu kada su mu u Dinamu rekli da Mandžukić ide u Manchester City za 22 miliona eura.

“On je toliko ljevak, da desnu nogu koristi samo pri ulasku u autobus.”, rekao je Blažević za Kallstroma tokom utakmice Švedska – Engleska.

“6:0 je veliki rezultat, ali to se još da izdržati, 7-0 je posebna blamaža” poslije pobjede Argentine nad Srbijom i Crnom Gorom.

– Nakon što su Hrvati postali treći na SP 1998. godine, a publika mu počela skandirati ”Ćiro, majstore!”. Tada je izjavio: – Drago mi je što više nisam homoseksualac.

“Najveći porok mi je pi*ka. Vagina je, da budem malo kulturan, čudna stvar. Zbog nje su se ratovi vodili, glave gubile. Dok ne dođe do tog parčeta mesa, čovjek hoće da poludi. Poslje konzumacije obično se pokaje. Zato je nastala i ona narodna ”poslje je*anja nema kajanja.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime