Dinamo Zagreb slavio je u velikom derbiju na Rujevici protiv Rijeke s 5:1, a nakon utakmice oglasio se Zdravko Mamić koji je bio presretan zbog novog naslova prvaka.

Dinamo je tako tri kola prije kraja pobjegao Osijeku na ogromnih deset bodova prednosti te matematički osigurao četvrti uzastopni, a ukupno 22. naslov prvaka Hrvatske. Nakon utakmice oglasio se bivši gazda Dinama, Zdravko Mamić, koji je objavio:

“Dinamo je prvak! 15. naslov prvaka Hrvatske od famozne lige za bedaka danas slavi ponos Zagreba i Hrvatske. Ali nije nogometni prvak Dinamo, Dinamo je prvak života, borbe, rada i znoja. Klanovi se organiziraju, podmeću mu klipove pod noge, traže mu dlaku u jajetu, upregnuli su državu da ga unište, ni spavati ne mogu dušmani zbog uspjeha Dinama; a sve bi dali da budu Dinamo. I baš zato čestitam prvaku života Dinamu na povijesnoj sezoni, sezoni u kojoj smo ostvarili najveći klupski uspjeh jednog hrvatskog kluba u europskim natjecanjima, osvojili naslov prvaka, a čeka nas još i finale Kupa! Čestitam svakom, ma i najmanjem kotačiću ovog stroja, ovog remek djela hrvatskog sporta, krune nogometa ovog dijela Europe koji smo stvorili. Spremačicama, kuharicama, domarima, stadionskim radnicima, zaštitarima, svim zaposlenicima kluba, skupštinarima, Upravi, a najviše igračima i stručnom stožeru želim čestitati na fantastičnoj sezoni, te usprkos svim napadima na novom naslovu prvaka. Želim nam svima da ovoj povijesnoj sezoni dodate i naslov pobjednika Kupa jer ste najbolje što hrvatski nogomet ima! AJMOOOO DINAMOOOO!”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime