U okviru 13. kola turske Superlige Alanyaspor je priredio iznenađenje i savladao ekipu Besiktasa sa 2:0. Za Besiktas prvih 45 minuta na terenu je odigrao i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić koji je ostao u svlačionici na poluvremenu, a umjesto njega je ušao Teixeira.

Besiktas ima ogromnu bazu navijača, a na Twitteru je nastao haos nakon novog poraza prvaka Turske. Na Twitteru mnogi kritikuju trenera Sergen Yalcina zbog odluke da Pjanića izvede na poluvremenu.

Većina navijača Besiktasa traži objašnjenje jer smatraju da bh. veznjak i nije zaslužio da bude zamijenjen već na poluvremenu u svlačionici.

Neke od tweetova pročitajte u nastavku.

“Neko će očinski platiti cijenu za ovaj poraz. Sada je dosadno i nije poenta u bodovima, već u dobrom fdubalu. Želim da vidim one koji to zaslužuju na terenu. Zašto je izašao Pjanić?”

“Pitao sam se kada će Pjanić napraviti nešto, ali očito je da trener ne želi raditi. Nastavio je samo uz silinu navijača, a rezultat je sada već očit. Yalcin mora otići, prije nego što bude kasno.”

“Zašto bi Pjanić, Ghazzel, Larin, Rosier sabotirali trenera? Poštujem svačije mišljenje, ali mislim da kvarimo Sergena s obzirom na to kako igramo. Naš trener u ovoj sezoni nije u formi. Sve odluke su pogrešne.”

“Prijatelji, Besiktas nije loš jer je Pjanić loš igrač, ali pojedini dobri igrači lako mogu postati neproduktivni s lošim planiranjem i lošom postavkom na terenu. Pred upravom i trenerom koji je planirao nema smisla da govore bilo šta. Rekli su nam već da je Pjanić dobar.”

“Ako pokušate igrati s Alexom na centru u formaciji 4-1-4-1, nećete dobiti nikakvu izvedbu na terenu. Baš kao da igrate Pjanića s Atibom i Josefom, tada ne možete očekivati od njega učinkovitost.”

“Pjanić igra dobro u svakoj utakmici u kojoj igra, a trener ako je došao ništa da ne radi, pobunili smo se na vrijeme. Ovaj tim ima probleme.”

“Izvođenje Pjanića iz igre mi je zvučalo kao poruka”

(sport1.oslobodjenje.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here