Pod velikim je upitnikom hoće li Toni Šunjić u budućnosti nastupati za fudbalsku “A” repreznetaciju BiH.

Kod prijašnjih selektora Šunjić je bio standardan igrač, ali kako je svoju karijeru u međuvremenu nastavio u Kini, dolasci su postali otežani.

O svom statusu u nacionalnom timu Šunjić je sada otvoreno govorio za Dnevni avaz.

“Vidjet ćemo, s obzirom na sve okolnosti, kao i pandemiju. Na mojoj poziciji imamo dobre, mlade igrače, takao da ne znam ima li više smisla da dolazim? Razgavarao sam o svemu i vidjet ćemo kako će se dalje odvijati situacija s putovanjima, pa ćemo onda donijeti konačnu odluku. Iskren da budem, ni sam ne znam šta je najbolje”, kazao je Šunjić.

Dotakao se i posljednjih partija Zmajeva.

“Po onome što sam vidio, ali i iz razgovora s igračima koji ističu da su zaista zadovoljni novim selektorom Ivaylom Petevom – kako se radilo i analizirali protivnici – zaključio sam da je naš tim stabilan. Nažalost, protiv Finske u Helsinkiju smo primili naivne golove, tako da je moglo biti bolje, ali i gore. A što se tiče duela s Francuzima, tu se može najviše žaliti zbog poraza, jer su momci odigrali odličnu utakmicu. Trikolori nam nisu stvorili skoro nijednu šansu, a sad ne želim komentirati sudijske odluke. Svi znamo šta je bilo, svo smo to vidjeli. Nažalost, osvojili smo samo jedan bod, ali i Ukrajina je kiksala protiv Kazahstana, ali i remizirala s Fincima. Sve je i dalje u igri te otvoreno za to drugo mjesto i baraž, budući da će Francuzi, realno, biti prvi. Zasad je sve ok”.

Toni Šunjić je u dresu sa državnim grbom nastupio u 41 utakmici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime