Prvi teniser svijeta Novak Đoković često je u posljednje vrijeme dolazio u centar pažnje zbog stava o vakcinisanju. Njegovo mišljenje i odbijanje cijepljenja je naišlo na brojne kritike, ali je na stranu Đokovića stao njegov dežurni kritičar Nik Kirgijos (Nick Kyrgios).

Australac je prilikom gostovanja u jednom podkastu rekao kako svako ima pravo na svoj stav o cijepljenju, pa tako i Đoković kojeg je kritikovao zbog toga što je uoči Australian opena iznosio takav stav o vakcinaciji.

Đoković je i danas na pres konferenciji pričao o vakcinaciji, a nasmijao se kada je čuo šta je Kirgijos rekao.

– Nisam očekivao to od njega. Kakav je stav imao prema meni posljednjih godina… Nisam to očekivao. Sada se moram složiti s njim. Svako ima pravo i slobodu da izabere što god hoće, nije bitno jesam li to ja ili neko drugi. Nije ni bitno je li u pitanju cijepljenje ili nešto drugo. Moraš imati slobodu da sam za sebe izabereš. U ovom slučaju, da izabereš ono što stavljaš u svoje tijelo. Uvijek sam to propagirao i uvijek ću biti za slobodu govora i slobodu izbora jer je to krajnji cilj za sretan i miran život – rekao je Đoković koji je danas lagano savladao Andreja Rubljova (Andrey Rublev) sa 2:0 i izborio polufinale završnog mastersa u Torinu.

(sport avaz)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here