Cristiano Ronaldo i sa 36 godina na leđima pravi pometnju na transfer pijaci. Uveliko se špekuliše o tome gdje će sjajni Portugalac nastaviti svoju karijeru.

On još uvijek ima ugovor sa Juventusom, međutim nakon Reala, Manchester Uniteda i PSG-a, od danas ga mediji povezuju i sa Manchester Cityjem. Trener Reala Carlo Ancelotti se ranije danas oglasio oglasio na Twitteru, gdje je napisao kako kraljevski klub ne pokušava vratiti svoju nekadašnju zvijezdu, te je tako Real izbacio iz priča za Ronalda.

Sada se i sam Ronaldo oglasio na društvenim mrežama, te poručio kako su sve ove priče oko njegove budućnosti samo pokazivanje nepoštovanja prema svim tim klubovima.

“Svako ko me poznaje svjestan je koliko sam fokusiran na svoj posao. ‘Manje govora i više akcije’ je moj moto, vodilja od početka moje karijere. Međutim, s obzirom na sve što je nedavno rečeno i napisano, moram iznijeti svoj stav.

“Više od nepoštovanja prema meni kao čovjeku i prema igraču, neozbiljan način na koji se moja budućnost prati u medijima je nepoštovanje prema svim klubovima koji su uključeni u ove glasine, kao i prema njihovim igračima i osoblju”, napisao je Ronaldo te nastavio:

“Moja priča u Real Madridu je ispisana. Snimljeno je. Riječima i brojevima, trofejima i naslovima. Nalazi se u muzeju na stadionu Bernabeu i također je u mislima svakog navijača kluba. I izvan onoga što sam postigao, sjećam se da sam u tih devet godina imao odnos duboke naklonosti i poštovanja prema Realovcima, naklonosti i poštovanja koje zadržavam do danas i koje ću uvijek njegovati. Znam da će me pravi navijači Real Madrida i dalje imati u svojim srcima, a ja ću ih imati u svom.

“Osim ove skorašnje epizode u Španiji, pojavile su se česte vijesti i priče koje su me povezivale s brojnim klubovima u mnogim različitim ligama, pri čemu niko nije pokušao da sazna pravu istinu.

“Prekidam šutnju kako bih rekao da ne mogu dopustiti ljudima da se stalno igraju s mojim imenom. Ostajem fokusiran na svoju karijeru i u svom poslu, posvećen i spreman za sve izazove sa kojima se moram suočiti. Sve ostalo? Sve ostalo su samo priče”, poručio je Ronaldo.

(raport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime