Dokumentarni film Olimpijada u Sarajevu, autora Muhameda Bikića, u produkciji Federalne televizije, izazvao je veliko interesovanje širom prostora bivše Jugoslavije gdje se održavaju Festivali sportskog filma.

Tako su se autoru filma već javili iz Slovenije, s prijedlogom da dokumentarac o nezaboravnoj Sarajevskoj olimpijadi bude učesnik posebnog TV takmičenja u organizaciji ISFF-a i TV kuće Planet TV u sklopu 3. međunarodnog festivala sportskog filma u Rogaškoj Slatini od 19. do 22. juna 2024. godine.

“Imamo priliku da Olimpijadu u Sarajevu predstavimo TV gledateljima u Sloveniji, koji će potom glasati za najbolji sportski film u određenoj kategoriji. Olimpijada u Sarajevu će biti prikazana 27. maja u 21 sat na Planet TV 2. Inače, pobjednik ovog takmičenja imat će ekskluzivnu priliku izravno se takmičiti za FICTS finale koje će se održati u novembru u Milanu”, kaže autor filma Muhamed Bikić.

Pored Slovenije, dokumentarni film Olimpijada u Sarajevu bit će i učesnik festivala na Zlatiboru od 24. do 27. augusta i u Budvi od 26. do 29. septembra 2024. godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime