Nedavno je mladi talentovani defanzivac Tarik Muharemović odlučio da nastupa za U 21 reprezentaciju BiH i tako se pridružio rastućem trendu da igrači koje vode porijeklo iz BiH, a rođeni u inostranstvu odaberu da nastupaju za Zmajeve.

Naime, Muharemović je mogao nastupati i za reprezentaciju Slovenije. No, iako je slovenski fudbalski savez (NZS) učinio sve u svojoj moći da privoli Muharemovića da igra za tu zemlju, on je ipak odabro BiH.

Riječ je o jednom od najtalentovanijih mladih defanzivaca Evrope, koji trenutno nastupa u austrijskom Wolfsbergeru, a nedavno je u meču protiv Katara upisao i prve minute u dresu Zmajeva.

Prema navodima austrijskih medija za Tarika su zainteresovani brojni evropski klubovi, a među njima se posebno ističu imena Juventusa, Galatasaraya, Bešiktaša. Tu informaciju je potvrdio i Muharemovićev otac:

“Da, kontaktirali su nas brojni klubovi. Ali, ne smijemo ni zaboraviti WAC kojem Tarik jako duguje. Moramo razmotriti ima li odlazak u inostranstvo smisla u ovoj ranoj fazi”, rekao je Muharemovićev otac za Kronen Zeitung.

(raport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime