Nogometne reprezentacije Arentine i Nigerije neće igrati u Guanzhou idućeg mjeseca prijateljsku utakmicu, jer su vlasti tog grada odlučile da se meč otkaže. Razlog je Lionel Messi.

Razlog je neobičan u Kini strahuju da bi utakmica mogla da bude neka vrsta navijačkog revanšizma prema ikoni Argentine Lionelu Messiju.

Zato su od ranije zakazan meč otkazali.

Lionel Messi ovih dana nije omiljena figura u tom dijelu svijeta jer je izazvao gnijev navijača prilikom nedavnog gostovanja Inter Miamija u Hong Kongu, gdje na kraju nije odigrao prijateljski meč.

Navijači koji su skupo platili karte da vide Messija u akciji na kraju su ostali razočarani, pošto je Argentinac ostao na klupi.

Taj njegov potez shvatili su kao uvredu, što su odmah i pokazali negodovanjem i uvredama na račun vlasnika Intera Davida Beckhama, ali i Lea Messija.

Imajući u vidu raspoloženje navijača u Kini, domaćini meča Argentine i Nigerije su odlučili da se utakmica ipak otkaže, kako ne bi bilo neprijatnih situacija po Mesija.

Organizatori meča u Hong Kongu najavili su da će vratiti pola novca od zarade na kartama za meč Intera i selekcije Hong Konga, zbog toga što Mesi nije igrao.

Messi je dodatno raspalio gnijev navijača u Kini jer je tri dana kasnije igrao prijateljski meč u Japanu protiv Visel Kobea.

– S obzirom na sadašnje dobro poznate razloge, i prema viđenju nadležnih organa, uslovi za održavanje prijateljske utakmice nisu zreli, pa smo (mi) odlučili da otkažemo.utakmicu – rečeno je u saopštenju organizatora meča Argentina – Nigerija.

Nije još poznato da li će i drugi meč Argentine na tlu Kine u tom periodu, protiv Obale Slonovače u Pekingu, takođe biti otkazan, piše B92.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime